Προμηθέας shell eco marathon

Ο θεσμός του Shell Eco Marathon

Η διάνυση της μεγαλύτερης απόστασης καταναλίσκοντας τη μικρότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου αποτελεί την πρόκληση της Shell προς τους μαθητές και τους δασκάλους τους.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές της ομάδας μας στο θεσμό του Shell Eco Marathon

Eco Marathon 2015

Η ερευνητική ομάδα «Προμηθέας», η οποία απαρτίζεται από εθελοντές φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΗΜΜΥ-ΕΜΠ), κατασκεύασε το ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα «Πυρφόρος ΙΙ» με το οποίο συμμετείχε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου στις μεταφορές και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον Shell Eco-Marathon 2015. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώθηκε στις 21-24 Μαΐου στο Rotterdam της Ολλανδίας (http://www.shell.com/global/environment-society/ecomarathon/events/europe.html ).

Κατά την φετινή συμμετοχή της στο διαγωνισμό η ομάδα αγωνίσθηκε με επιτυχία και και διάνυσε 487 km με μία κιλοβατώρα (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας καταρρίπτοντας το δικό της προηγούμενο ρεκόρ. Κατετάγη στη 10η θέση μεταξύ 50 ομάδων που συμμετείχαν στην κατηγορία Prototype Battery Electric Car και είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος, αυτό δεν περιλαμβάνει εμπορικά μέρη αλλά έχει κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από μέλη της ομάδας, αξιοποιώντας τεχνογνωσία και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής, δημιουργώντας ουσιαστικά μία δική του ξεχωριστή κατηγορία στο διαγωνισμό. Η φετινή προσπάθεια ενσωμάτωσε τις τεχνολογίες αυτές καθώς και την αποκτηθείσα εμπειρία των προηγούμενων ετών σε ένα βελτιωμένο πρωτότυπο μονοθέσιο όχημα τροφοδοτούμενο από φωτοβολταϊκό πλαίσιο και μπαταρίες υψηλής απόδοσης.

 

 

Βίντεο

 

Επικοινωνήστε μαζί μας