Προμηθέας shell eco marathon

Ο θεσμός του Shell Eco Marathon

Η διάνυση της μεγαλύτερης απόστασης καταναλίσκοντας τη μικρότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου αποτελεί την πρόκληση της Shell προς τους μαθητές και τους δασκάλους τους.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές της ομάδας μας στο θεσμό του Shell Eco Marathon

Eco Marathon 2014

Η ερευνητική ομάδα «Προμηθέας» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΗΜΜΥ-ΕΜΠ) πραγματοποίησε στις 14-18 Μαΐου 2014, την έκτη συνεχόμενη συμμετοχή της στο διεθνούς φήμης ευρωπαϊκό διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco-marathon, ο οποίος διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Rotterdam της Ολλανδίας.

Παρά τις δυσκολίες εξαιτίας του ολοκληρωτικά ανανεωμένου οχήματος, η ομάδα μας κατάφερε να αγωνιστεί και να διανύσει 368 km με μία κιλοβατώρα (kWh) που ισοδυναμεί με 3564 km με ένα ισοδύναμο λίτρο συμβατικού καυσίμου, ωστόσο, ο Πυρφόρος ΙΙ, ο διάδοχος του Πυρφόρου Ι, είναι ικανός να διανύσει περισσότερο από 500 km/kwh. Επισημαίνεται ότι το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος δεν περιλαμβάνει εμπορικά μέρη αλλά έχει κατασκευασθεί εξ' ολοκλήρου από μέλη της ομάδας, αξιοποιώντας τεχνογνωσία και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής μας. Η φετινή προσπάθεια ενσωμάτωσε τις τεχνολογίες αυτές καθώς και την αποκτηθείσα εμπειρία των προηγούμενων ετών σε ένα βελτιωμένο πρωτότυπο μονοθέσιο όχημα τροφοδοτούμενο από φωτοβολταϊκό πλαίσιο και μπαταρίες υψηλής απόδοσης.

Φωτογραφικό υλικό

 

Επικοινωνήστε μαζί μας